Böker Merlin 1674
0 Reviews | Review toevoegen

Zeer chique folder naar een ontwerp van messenmaker Wilfried Gorski

Artikelnummer

111621 

beschikbaarheid

direct uit voorraad

€ 269,00
€ 179,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Boker Solingen Merlin 1674 Limited Edition

Wilfried Gorski, messenmaker uit Solingen en lid van het Duitse messenmakers gilde is niet alleen bekend voor zijn elegante ontwerpen en precisie handwerk maar ook voor zijn technische inventiviteit. De folder Merlin is een typisch Gorski mes. Voor de eerste keer in een productie mes is de Merlin uitgerust met een z.g. "Interlock". Deze gepatenteerde vergrendeling is zeer comfortabel te bedienen met een schuifknop boven op de rug van de handgreep. Ondanks het slanke ontwerp zorgt de solide staal constructie voor een zeer stabiel mes. De klasse van dit mes wordt onderstreept door het gebruik van N690 staal voor het lemmet. De hollow grind zorgt voor uitstekende snij-eigenschappen. Een chique detail zijn de inlays van Amboina wortelhout. Van "gentleman" tot technisch geinteresseerde messen-liefhebbers, velen zullen de Merlin kunnen appricieren! In 2012 won dit ontwerp de prijs voor "beste vouwmes" op de Messer Macher Messe in Solingen.
Deze speciale en limited edition (slechts 343 stuks)is gemaakt ter gelegenheid van het feit dat in 1674 het Böker wapen (de boom) voor het eerst gebruikt werd. Deze informatie is pas recent aan het licht gekomen en was de aanleiding voor Böker om een speciale gelimiteerde editie van enkele bekende Böker modellen te produceren. Met elkaar gemeen hebben all "1674" modellen dat zij uitgevoerd zijn met een prachtige hoogwaardige houtsoort voor het heft, gemaakt van Amboina wortelhout.  De lemmetten zijn hoogglans gepolijst. De productie gebeurt in de Duitse (Solingen) fabriek van Böker welke staat voor hoogwaardige kwaliteit.

Product specificaties;

Lengte totaal: 17,5 cm
Lengte lemmet: 7,2 cm
Dikte lemmet: 2,6 mm
Gewicht: 83 gram
Pocketcliip: geen
Vergrendeling: Interlock

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 16 augustus t/m 2 september. Bestellingen geplaatst (en betaald) vóór 15 augustus 17.00 uur zullen verzonden worden voor de sluiting. Orders geplaatst tijdens de vakantie worden verstuurd op 3 september.

Our shop is closed for vacation from August 16th until September 2nd. All orders placed (and payed) by August 15th 5 pm will ship before we close. All orders placed during our vacation will ship September 3rd.