Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo
Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo
Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo
2 Reviews | Review toevoegen
Moderne en verbeterde versie van de Sebenza

Artikelnummer

LIN-1022

beschikbaarheid

1 maand(en)

€ 506,00
Prijs per stuk
 
Op verlanglijst

Chris Reeve Knives Inkosi Large Insingo

De Inkosi is de nieuwste en verbeterde opvolger van de vertrouwde Sebenza (het meest bekende model van CRK) en beschikbaar in twee maten en diverse varianten.
Dit is de grote versie van de Inkosi. De verbeteringen t.o.v. de Sebenza zijn een grotere pivot diameter, dikker lemmet, grotere washers met grotere uitsparingen voor smeermiddel en een iets vlakkere slijping waardoor een sterkere snede gerealiseerd wordt. Een keramische kogel vormt een interface tussen de lock bar en het lemmet en zorgt daarmee voor een duurzame en consistente vergrendeling.
Het lemmet in de bekende Insingo vorm (gemodificeerde sheepsfoot) is gemaakt van hoogwaardig S35VN staal dat door Crucible Industries in samenwerking met Chris Reeve ontwikkeld is speciaal voor de toepassing in snijgereedschap.
Het heeft een holle slijping voor optimale snijprestaties en een stonewash finish.
Het heft is gemaakt uit grade 5 titanium dat voorzien is van een gezandstraalde afwerking die het mes een sobere matte uitstraling geeft en tevens uitstekend grip biedt.
Het mes wordt geleverd in het nieuwe type box (geintroduceerd herfst 2016), met een microvezel doek, een tube vet voor de pivot en een torx sleutel voor het demonteren van het mes. Tevens wordt bij elk mes een certificaat geleverd met de specificaties en productiedatum.

Product specificaties CRK large Inkosi Insingo

Lengte totaal: 21,3 cm
Lengte lemmet: 9,1 cm
Dikte lemmet: 3,5 mm
Dikte heft: 11,8 mm (zonder clip)
Lemmet staal: CPM S35VN premium roestvast staal
Heft materiaal: 6AL4V titanium
Vergrendeling: Integral lock met keramische kogel
Pocket clip: rechts, tip-up only
Gewicht: 139 gram

Sorteren op:

Review toevoegen
Robert R - 16-11-2019 21:18

Amazing product ! Money well spent ! My first CRK and certainly not the last. Just get one , you cannot go wrong.
And very swift and reliable handling by Mesenzo : ordered in the evening before 17:00, I got it the next day !
Thanks again !

G. H. - 29-10-2018 15:27

Ik heb eerder de small Inkosi gehad en die vond ik toch net wat te klein voor mijn (grote) hand. Even getwijfeld om de small met inlays aan te schaffen omdat die toch al wat voller in de hand ligt maar uiteindelijk toch voor de large gekozen en dat blijkt een zeer goede keuze (voor mij). Zeer solide gevoel in de hand en het insingo lemmet is ook zeer geschikt voor het werk dat ik meestal met mijn mes doe; dozen kapot snijden, kabels, ty-raps of spanbandjes doorsnijden. Het mes was perfect zoals verwacht mag worden van een mes van bijna 500 euro; zeer scherp, perfect gecentreerd en mooi soepel afgesteld. Snelle levering (binnen een dag) door Mesenzo. Telefonisch contact vooraf verliep prettig en deskunfig advies van duidelijk een liefhebber.