Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo
Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo Chris Reeve Knives Inkosi small Insingo
Chris Reeve Knives Inkosi Small Insingo
1 Reviews | Review toevoegen
Moderne en verbeterde versie van de Sebenza

Artikelnummer

SIN-1022

beschikbaarheid

product in bestelling

€ 475,00
Prijs per stuk
 
Op verlanglijst

Chris Reeve Knives Inkosi Small Insingo

De Inkosi is de nieuwste en verbeterde opvolger van de vertrouwde Sebenza (het meest bekende model van CRK) en beschikbaar in twee maten en diverse varianten.
Dit is de kleine versie van de Inkosi. De verbeteringen t.o.v. de Sebenza zijn een grotere pivot diameter, dikker lemmet, grotere washers met grotere uitsparingen voor smeermiddel en een iets vlakkere slijping waardoor een sterkere snede gerealiseerd wordt. Een keramische kogel vormt een interface tussen de lock bar en het lemmet en zorgt daarmee voor een duurzame en consistente vergrendeling.
Het lemmet in opvallend Insingo model (modified sheepsfoot) is gemaakt van hoogwaardig S45VN staal dat door Crucible Industries in samenwerking met Chris Reeve ontwikkeld is speciaal voor de toepassing in snijgereedschap.
Het heeft een holle slijping voor optimale snijprestaties en een stonewash finish.
Het heft is gemaakt uit grade 5 titanium dat voorzien is van een gezandstraalde afwerking die het mes een sobere matte uitstraling geeft en tevens uitstekend grip biedt.
Het mes wordt geleverd in het nieuwe type box (geintroduceerd herfst 2016), met een microvezel doek, een tube vet en borgmiddel voor de pivot en een set torx sleutels voor het demonteren van het mes. Tevens wordt bij elk mes een certificaat geleverd met de specificaties en productiedatum.

Product specificaties CRK Small Inkosi

Lengte totaal: 16,7 cm
Lengte lemmet: 7 cm
Dikte lemmet: 3,25 mm
Dikte heft: 10,5 mm (zonder clip)
Lemmet staal: CPM S45VN premium roestvast staal
Heft materiaal: 6AL4V titanium
Vergrendeling: Integral lock met keramische kogel
Pocket clip: rechts, tip-up only
Gewicht: 81 gram

Sorteren op:

Review toevoegen
Rico - 05-08-2018 17:29

Compact, robuust en zeer bruikbare lemmetvorm. Degelijke kwaliteit zoals verwacht mag worden van Chris Reeve. Zeer snelle levering (en goed verpakt) door Mesenzo. Communicatie kan niet beter; bijna per omgaande reactie op vragen per mail.