Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo
Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo Chris Reeve Knives Small Inkosi natural micarta Insingo
Chris Reeve Knives Inkosi Small Insingo Natural Micarta
1 Reviews | Review toevoegen
Moderne en verbeterde versie van de Sebenza met micarta inlays

Artikelnummer

SIN-1030

beschikbaarheid

1 maand(en)

€ 520,00
Prijs per stuk
 
Op verlanglijst

Chris Reeve Knives Inkosi Small Insingo met natural micarta inlays

De Inkosi is de nieuwste en verbeterde opvolger van de vertrouwde Sebenza (het meest bekende model van CRK) en beschikbaar in twee maten en diverse varianten.
Dit is de kleine versie van de Inkosi. De verbeteringen t.o.v. de Sebenza zijn een grotere pivot diameter, dikker lemmet, grotere washers met grotere uitsparingen voor smeermiddel en een iets vlakkere slijping waardoor een sterkere snede gerealiseerd wordt. Een keramische kogel vormt een interface tussen de lock bar en het lemmet en zorgt daarmee voor een duurzame en consistente vergrendeling.
Het lemmet in opvallende Insingo (modified sheepsfoot) model, is gemaakt van hoogwaardig S35VN staal dat door Crucible Industries in samenwerking met Chris Reeve ontwikkeld is speciaal voor de toepassing in snijgereedschap.
Het heeft een holle slijping voor optimale snijprestaties en een stonewash finish.
Het heft is gemaakt uit grade 5 titanium dat voorzien is van een gezandstraalde afwerking die het mes een sobere matte uitstraling geeft en tevens uitstekend grip biedt. De inlays van "natural" (ongekleurd) micarta geven het mes een luxere uitstraling.
Het mes wordt geleverd in het nieuwe type box (geintroduceerd herfst 2016), met een microvezel doek, een tube vet voor de pivot en een setje torx sleutels voor het demonteren van het mes. Tevens wordt bij elk mes een certificaat geleverd met de specificaties en productiedatum.

Product specificaties CRK small Inkosi micarta

Lengte totaal: 16,7 cm
Lengte lemmet: 7 cm
Dikte lemmet: 3,25 mm
Dikte heft: 12,4 mm (zonder clip)
Lemmet staal: CPM S35VN premium roestvast staal
Heft materiaal: 6AL4V titanium
Vergrendeling: Integral lock met keramische kogel
Pocket clip: rechts, tip-up only
Gewicht: 79 gram

Sorteren op:

Review toevoegen
Joost - 25-08-2020 16:34

Mijn eerste CRK. Na er al een heleboel in mijn handen gehad te hebben gegaan voor de small inkosi met insingo lemmet. Wat een mooi afgewerkt mesje is dit zeg. Ligt, mede door de inlays, lekker in mijn handen (maat L). Door de holslijping van het lemmet is dit een echte slicer. Ideaal. Wederom goed geholpen door Hans (MesenZo).