Mesenzo hot air set Mesenzo hot air set Mesenzo hot air set Mesenzo hot air set Mesenzo hot air set
Mesenzo hot air set Mesenzo hot air set Mesenzo hot air set Mesenzo hot air set Mesenzo hot air set
Hete lucht set
0 Review | Review toevoegen
hete lucht set voor losmaken schroeven

Artikelnummer

Hete lucht set

Verwachte levertijd

10 dag(en)

€ 37,95
€ 22,95
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Op verlanglijst

Hete lucht set voor losmaken schroeven DEMO SET!

Dit betreft een set die gebruikt is voor demonstratie doeleinden. Heeft dus gebruikssporen maar werkt perfect.

Vaak zijn de schroeven en / of de pivot van vele messen vastgezet met loctite (borgmiddel voor schroeven) om lostrillen te voorkomen.
Bij het demonteren van deze schroeven blijken deze regelmatig zo vast te zitten dat de schroefkop kapot gedraaid wordt voordat de schroef in beweging komt (vooral de kleinste schroefjes voorzien van bv torx 6 maat kopje zijn kwetsbaar).
Het borgmiddel waarmee de schroeven zijn gezekerd is echter met hitte zacht te maken waarna de schroef eenvoudig verwijdert kan worden.
Het probleem is meestal om voldoende hitte toe te voeren zonder beschadigingen te veroorzaken aan het mes of de greepschalen. Hierdoor vallen gereedschappen als bv een heteluchtpistool / verfbrander (verwarmd te grote oppervlakte) of gewone soldeerbout (kan niet snel genoeg voldoende warmte toevoeren) af.
Reeds vele jaren gebruiken wij zelf al een z.g. gas-soldeerbrander met speciaal opzet-hulpstukje waarmee heel gericht een heteluchtstroom (dus geen directe vlam!) van ruim 500 graden op de te lossen schroef of pivot kan worden gericht. Omdat de luchtstraal zo dun is (enkele mm) wordt voorkomen dat greepmateriaal als G-10 of micarta rond de schroef aangetast wordt. Door de hoge temperatuur van de straal kan er ook snel genoeg voldoende warmte toegevoerd worden zodat de schroef (en het borgmiddel) snel voldoende opwarmt voordat de warmte weg geleid wordt naar de greep.
Daarom hebben wij nu dan ook deze set in ons programma opgenomen inclusief het door ons gemaakte speciale mondstukje om de luchtstraal te focussen. De brander werkt op gewoon "aanstekergas" (propaan/butaan mix).
Alle standaard accessoires (verschillende soldeertips en soldeerlood) worden ook meegeleverd in de handige bewaardoos dus is de set ook nog gewoon als soldeerset te gebruiken.
Een "must have" voor elke serieuze messenliefhebber!

TIP; het blijft (zeker bij de kleinere maten schroeven) nog steeds van zeer groot belang om een goede kwaliteit schroevendraaiers te gebruiken van de juiste maat! Wij bieden daartoe een topkwaliteit set van HAZET Torx-schroevendraaiers aan in de meest gebruikte maten voor zakmessen (T6 t/m T9). Zie; HAZET Torx Screwdrivers

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het winkelen bij MesEnZo gemakkelijker te maken, we slaan geen persoonlijke gegevens op en delen geen data met derden.
Accepteer geselecteerde cookies