Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak
Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak Kazak
Kazak "Kazak PRO" Sharpener
7 Reviews | Review toevoegen
Meest uitgebreide versie van de Kazak slijpsystemen

Artikelnummer

Kazak

beschikbaarheid

direct uit voorraad

€ 426,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Kazak "Kazak PRO" slijpsysteem (nieuwste versie in nieuwe verpakking).

Top model van de Kazak professionele slijpsystemen.
Het model beschikt over alle belangrijke basisfuncties van de Kazak systemen;
  • eenvoudige 180° rotatie van het ingeklemde mes
  • twee klemmen voor het stabiel vasthouden van lange messen
  • lange geleiderail voor stabiele slijphoek over de gehele lengte van lemmet
  • zeer degelijke constructie
  • bekken van klemmen voorzien van bescherming (voorkomen krassen op lemmet)
  • benodigde gereedschap voor montage en gebruik
Als extra ten opzichte van het model "Kazak UBR" beschikt het model "Kazak PRO" over een speciale bevestiging van de arm waar de klemmen op zitten. Deze kan met een simpele schroef en hevel in zijn geheel van het systeem verwijderd worden. Hierdoor kan het mes / de snede eenvoudig geinspecteerd worden (bv onder een lamp of loep) maar toch ingeklemd blijven in de klemmen.
De hoogteverstelling is ook iets langer dan bij de UBR waardoor een nog groter graden bereik in te stellen is. Dit is in principe niet direct nodig voor het slijpen van messen maar eerder voor speciale gereedschappen als bijlen enz. eventueel in combinatie met de "hinged table" CH-1 of CH-2.

Tevens wordt de PRO standaard al geleverd met de basis voor een digitale hoekmeter en een lock-beugel voor de hoogteverstelling (deze laatsen zijn ook als accessoire leverbaar voor de Kazak UBR)

De Kazak systemen worden standaard zonder slijpstenen geleverd. Hiervoor kan de klant zijn keuze maken uit diverse opties;
  • hoogwaardige Boride slijpstenen (made in USA)
  • top kwaliteit DMT diamant stenen (made in USA)
  • goede en zeer prijs-gunstige diamant stenen "Mesenzo huismerk" (made in China)
  • lederen strops
Traploos instelbare slijphoek van +/- 11° tot 40°

Let op; het mes op de foto's is niet inbegrepen in de set!

Sorteren op:

Review toevoegen
Dmitri - 03-06-2021 07:47

Recommend!

NEKTARIOS FOURNARAKIS - 18-04-2020 01:37

Excellent product!!!!!!!100% recommendabl!!!!!!!!!!Many thanks!!!!!!!!!!!

Jan Willem - 09-04-2020 21:00

Ik sluit mij bij de vorige reviews volledig aan, een geweldig slijpsysteem, goede adviezen van Hans, snel geleverd.
Klein puntje van verbetering, met alle respect, is de verbinding tussen de voet en het slijpsysteem. Deze is zwak en past niet zo lekker in het systeem dat ik heb ontvangen, moest met veel geweld in elkaar worden gezet. Dat verbindingsstuk zou van mij van metaal mogen zijn ipv aluminium. Maar dit is echt een klein verbeterpuntje wat mij betreft. Alles goed in elkaar kunnen zetten en systeem werkt geweldig. Prijs/kwaliteit is zeer zeker goed.

Philippe - 08-04-2020 19:32

Très bon système d'aiguisage et surtout tés efficace avec les pierre T2, seul point négatif la base est un peu petite pour contrebalance le poids de l'ensemble, du coup je l'ai fixe par vis sur un support bois.
Ensemble très bien emballé pour l'envoi.
Très bonne boutique.

P v.d. R. - 21-03-2020 15:25

Systeem kwam goed verpakt en werd de dag na bestelling al geleverd. Omdat er geen echte handleiding bij zit was het even puzzelen om het systeem in elkaar te zetten maar dat bleek toch wel mee te vallen. Even spieken op de foto's hier op de site hielp ook wel. Resultaten zijn boven verwachting en eigenlijk al direct vanaf het eerste mes. Het systeem is dus echt heel eenvoudig in gebruik.maar ik heb ook al video's gevonden (meeste dan wel in het Pools en / of Russisch of het Engels). Het lukte even niet om hier links te plaatsen.
Op advies van Hans van Mesenzo had ik ook een leren strop met diamant pasta van DMT voor op de Kazak slijper mee besteld en die blijkt erg goed te voldoen. Een echte spiegel-gepolijste snede is relatief snel te realiseren als je met een zeer fijne steen hebt geslepen. Ik gebruik als fijnste steen, de T2 Boride #1200.

Joe Devine - 01-03-2020 23:49

Delighted with the Kazak PRO sharpener. It is a professional piece of kit, designed for speed and precision sharpening. It's a learning curve for me, but as a technical person I'm very impressed with the engineering and attention to detail in the design. Even more impressive is the attention from Hans in Mesenzo. This kit package was out of stock, I was kept informed of delivery dates, great communication, great customer care. Thank you Hans.

Vladimir - 19-07-2019 21:15

Très ravi d'accuir cette système chez moi. C'est une de meilleurs utile professionnel pour rendre une nouvelle vie à vos chers couteaux. Encore peu connu dans l'Europe, en revanche très bien réputé en Russie, Ukraine et d'autres.