Lansky-Sharpeners


Lansky Sharpeners; innovatief en gebruiksvriendelijk!

Lansky Sharpeners zijn al 35 jaar een begrip in de markt. In 1989 intoduceerde Arthur Lansky Levine zijn "Controlled Angle Sharpening System", het eerste systeem dat het voor iedereen mogelijk maakte om onder een optimale hoek allerlei gereedschappen te slijpen. Sindsdien zijn er vele immitaties op de markt verschenen echter de originele Lansky Sharpeners hebben zich overtuigend bewezen als marktleider. In de loop der jaren zijn er diverse handige tools toegevoegd aan het assortiment.


Bij Mesenzo vind u alle Lansky tools die u nodig heeft voor uw messen en andere scherpe gereedschappen als scharen, bijlen en beitels.


Het beroemde Controlled Angle Sharpening System is verkrijgbaar in enkele verschillende uitvoeringen maar het principe is hetzelfde.

Het gepantenteerde Lansky systeem maakt het eenvoudig om altijd met een constante hoek te slijpen om te zorgen voor een optimaal resultaat. Je bevestigt het mes in de klem waarna je dankzij het geleidingssysteem een constante hoek houdt tijdens het slijpen.

Het Controlled Angle Systeem kent  vier vaste slijphoeken. Om te achterhalen onder welke hoek je jouw mes moet slijpen gebruik je de zogenaamde 'viltstift'-test. Zet met een viltstift een lijntje op de snede van het lemmet en slijp voorzichtig een stukje met de mogelijke slijphoek (voor de meeste zak- en vaste messen is dat 20 of 25 graden). Aan het verdwenen deel van het lijntje kun je zien of de hoek goed is, of misschien groter of kleiner moet zijn. 

De Lanky Sharpening Systems met keramische slijpstenen bieden een uitstekende, budget vriendelijke slijpmethode voor je messen. De sets met diamant stenen bieden tegen een hogere prijs meer comfort (het slijpen gaat sneller, vooral bij hardere staalsoorten) en duurzaamheid omdat deze stenen nauwelijks slijten en perfect vlak blijven.Weergave:
 


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het winkelen bij MesEnZo gemakkelijker te maken, we slaan geen persoonlijke gegevens op en delen geen data met derden.
Accepteer geselecteerde cookies