LionSteel M5 G10 LionSteel M5 G10 LionSteel M5 G10 LionSteel M5 G10 LionSteel M5 G10
LionSteel M5 G10 LionSteel M5 G10 LionSteel M5 G10 LionSteel M5 G10 LionSteel M5 G10
M5 G10
1 Reviews | Review toevoegen
Oerdegelijk vast mes met lemmet van Sleipner staal

Artikelnummer

LS M5

Verwachte levertijd

2 week(en)

€ 145,00
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Op verlanglijst


LionSteel M5 G10

De M5 is een oerdegelijk gebouwd en zeer mooi afgewerkt werk-mes, geschikt voor een verscheidenheid aan taken. Vergeleken met de M3 serie, is de M5 uitgevoerd met een iets langer en slanker lemmet.
De schede is aangepast aan het heft; mooi leer voor de houten greepschalen en Cordura (Nylon) voor de G-10 versie, waarbij die laatste nog een vakje heeft voor een wetsteentje en voorzien is van diverse opties voor bevestiging aan riem (horizontaal zowel als vertikaal) of uitrusting.
De heftschalen zijn in drie varianten beschikbaar; G10 en hout; Santos en Olijf en deze worden met RVS Torx schroeven vast gezet op de tang. Het heft is voorzien van een subtiele profilering voor een optimale grip.
Het lemmet is gemaakt van Sleipner staal, een modern high-grade staal speciaal ontwikkeld voor snijgereedschappen. Eigenschappen; goede standtijd van de snede, goede corrosie weerstand en hoge taaiheid. Het lemmet is voorzien van een vlakke slijping over bijna de gehele hoogte.

Produktdetails LionSteel M5

Lengte: 242 mm
Lengte lemmet: 115 mm
Dikte lemmet: 4,5 mm
Lemmet staal: Sleipner roestvast
Materiaal greepschalen: G-10 schalen
Gewicht: 243 gram (363 gram incl schede) voor de G-10 versie

Sorteren op:

Review toevoegen
Anoniem - 21-07-2015 09:16

Enige tijd geleden dit mes voorbesteld en vorige week ontvangen. Mes direct mee genomen op weekend in het bos en goed kunnen uitproberen. Mes is niet alleen zeer goed afgewerkt maar ligt ook heel goed in de hand. Heel geslaagd ontwerp en mooie uitvoering (ik had de versie met met Santos hout besteld). Aanrader als je een zeer degelijk "all-round" vast mes zoekt. Prijs is ook gunstig in vergelijking met vele andere merken.