Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium
Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium Liong Mah Field Duty Titanium
Liong Mah Field Duty Titanium
0 Reviews | Review toevoegen
Full size HQ flipper folder met M390 lemmet

Artikelnummer

Field Duty Ti

beschikbaarheid

niet meer leverbaar

€ 469,00
€ 419,00
Prijs per stuk
 
Op verlanglijst

Liong Mah Field Duty Titanium

De Field Duty is een forse en robuuste flipper folder in typische Liong Mah stijl.
Van dit model in deze uitvoering zijn slechts 100 stuks gemaakt (naast deze Marble Carbon Fiber versie is er ook nog een "full titanium" versie).
Het lemmet is gemaakt van ultra premium M390 roestvast staal. Dit staal is speciaal ontwikkeld voor de toepassing in snijgereedschappen. Het heeft een zeer goede standtijd van de scherpte maar is toch relatief eenvoudig te slijpen. Het heeft ook een uitstekende corrosie resistentie. Het lemmet is voorzien van een vlakke slijping en is afgewerkt met een satin finish. Omdat het lemmet op het dikste punt slechts 3,65mm is, worden de snijprestaties sterk verbeterd. Zeker in combinatie met de volledig vlakke slijping.
Het heft is opgebouwd uit twee titanium schaaldelen en een back spacer met geintegreerde lanyard bevestiging. Ook de schroeven in handgreep en de pivot zijn gemaakt van titanium.
De schalen zijn aan de binnenzijde deels uitgefreesd om het gewicht laag te houden zonder aan sterkte in te boeten. Hierdoor is het totaal gewicht van het mes slechts 153 gram wat behoorlijk laag is voor een mes van dit formaat.
De vergrendeling is geintegreerd in de achterste schaal in de vorm van een frame lock. De lock bar is voorzien van een stalen insert die als interface dient tussen titanium lock bar en stalen lemmet. Hierdoor wordt slijtage en "lock stick" effectief voorkomen. De gecontourde greep is zeer mooi afgewerkt en scherpe randjes ontbreken dan ook geheel.
Een stijlvolle pocketclip, gefreesd uit titanium is aan de achterzijde geplaatst in "tip-up" positie maar kan eenvoudig omgedraait worden naar de voorzijde.
Openen van het mes gaat eenvoudig en snel met behulp van de opening in het lemmet. Het draaipunt van het lemmet is voorzien van keramische kogellagers waardoor de actie extreem soepel loopt.
De afmetingen en gewicht maken de Field Duty zeer geschikt als tactical allround zakmes.
Alle messen van Liong Mah worden geleverd met een degelijke etui met Liong Mah Design logo en een velcro patch met hetzelfde logo.

Specificaties Field Duty Titanium

Lengte geopend: 21,8mm
Lengte lemmet: 9,6mm
Dikte lemmet: 3,65mm
Dikte heft: 12,35mm (zonder pocket clip)
Lemmet staal: Böhler M390 roestvast
Heft materiaal: 6AL4V titanium
Vergrendeling: frame lock met stalen insert
Pocket clip: links of rechts, alleen tip-up
Gewicht: 153g

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

LET OP; van dinsdag 31 mei t/m woensdag 8 juni kunnen wij geen bestellingen verzenden.
Bestellingen geplaatst tijdens deze periode worden verstuurd op donderdag 9 juni.

PLEASE NOTE; no shipping of orders possible from Tuesday May 31 until Wednesday June 8.
Orders placed in this period will be shipped Thursday June 9.