Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry
Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry Liong Mah SDC v2 Slim Daily Carry
Liong Mah SDC V2 Slim Daily Carry
1 Reviews | Review toevoegen
Full size HQ flipper folder

Artikelnummer

SDC V2

beschikbaarheid

niet meer leverbaar

€ 370,00
€ 299,00
Prijs per stuk
 
Op verlanglijst

Liong Mah SDC (Slim Daily Carry) V2

De SDC is een zeer stijlvolle flipper folder in typische Liong Mah stijl.
Er zijn slechts 120 stuks gemaakt van de SDC V2.
Het lemmet is gemaakt van premium CPM S35VN roestvast staal. Dit staal is speciaal ontwikkeld (overigens een samenwerking van Chris Reeve en Crucible Industries) voor de toepassing in snijgereedschappen. Het heeft een zeer goede standtijd van de scherpte maar is toch relatief eenvoudig te slijpen. Het heeft ook een uitstekende corrosie resistentie. Het lemmet is voorzien van een vlakke slijping met een false edge over de lemmet rug. Het lemmet is afgewerkt met een stonewash op de slijping en false edge en een satin finish op de vlakke delen waardoor een bijzondere uitstraling ontstaat.
Het heft is opgebouwd uit twee titanium schaaldelen met een back spacer. De schalen zijn voorzien van een subtiel frees patroon. De schroeven in handgreep en pivot zijn voorzien van een blauwe anodisering voor een bescheiden kleur accent.
De schalen zijn aan de binnenzijde deels uitgefreesd om het gewicht laag te houden zonder aan sterkte in te boeten. Hierdoor is het totaal gewicht van het mes slechts 154 gram wat behoorlijk laag is voor een mes van dit formaat.
De vergrendeling is geintegreerd in de achterste schaal in de vorm van een frame lock. De lock bar is voorzien van een stalen insert die als interface dient tussen titanium lock bar en stalen lemmet. Hierdoor wordt slijtage en "lock stick" effectief voorkomen. De gecontourde greep is zeer mooi afgewerkt en scherpe randjes ontbreken dan ook geheel.
Een stijlvolle pocketclip, gefreesd uit titanium is ook aan de achterzijde geplaatst in "tip-up" positie.
Openen van het mes gaat eenvoudig en snel met behulp van de relatief kleine flipper die in open positie van het mes zelfs geheel in de greep verdwijnt. Het draaipunt van het lemmet is voorzien van keramische kogellagers waardoor de actie extreem soepel loopt.
De afmetingen en gewicht maken de SDC zeer geschikt als tactical EDC zakmes.
Alle messen van Liong Mah worden geleverd met een degelijke etui met Liong Mah Design logo en een velcro patch met hetzelfde logo.

Specificaties SDC V2

Lengte geopend: 212mm
Lengte lemmet: 94mm
Dikte lemmet: 4mm
Dikte heft: 13,85mm (zonder pocket clip)
Lemmet staal: CPM S35VN
Heft materiaal: 6AL4V titanium
Vergrendeling: frame lock met stalen insert
Pocket clip: rechts, alleen tip-up
Gewicht: 154g

Sorteren op:

Review toevoegen
Chris Verachtert - 09-09-2017 13:25

Ik heb vrij recent dit mes aangekocht, dus kan nog niet bijster veel uit ervaring spreken hoe het is in dagelijks gebruik, maar gezien de gebruikte materialen zit dat zeker goed. Toen ik ermee thuis kwam merkte ik dat de
SDCv2 dorst had, na een beetje nano oil (w10) heeft die nu een mooie fall-shut actie.
Op esthetisch vlak is ie sowieso een binnenkopper. Ik heb de SDCv2 genomen omdat die me het meeste aansprak. Mensen die liever een stonewash zien moeten voor SDCv2 gaan. De SDCv2 vind ik zelf erg lijken op de Reate Torrent (nog grail voor mij), misschien niet het broertje dan wel een neefje ervan.
Dank zij Hans van Mesenzo heb ik de kans gehad om een groot deel van Liong Mah's collectie te zien en hanteren. Bedankt Hans en tot binnenkort.

LET OP; van dinsdag 31 mei t/m woensdag 8 juni kunnen wij geen bestellingen verzenden.
Bestellingen geplaatst tijdens deze periode worden verstuurd op donderdag 9 juni.

PLEASE NOTE; no shipping of orders possible from Tuesday May 31 until Wednesday June 8.
Orders placed in this period will be shipped Thursday June 9.