Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze
Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze Medford Gentleman Jack Bronze
Medford Gentleman Jack Bronze
1 Review | Review toevoegen
moderne slip joint folder

Artikelnummer

G J Bronze

Verwachte levertijd

3 maand(en)

€ 399,00
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Op verlanglijst

Medford Gentleman Jack Bronze

Het model Gentleman Jack is de eerste Medford slip joint folder en maakt deel uit van een nieuwe generatie kleinere modellen uit de werkplaats van Medford.
Het drop point lemmet (de GJ is alleen verkrijgbaar met drop point lemmet) heeft een maximale dikte van 3,15 mm wat in combinatie met een mooi dun uitgeslepen snede zorgt voor zeer goede snijeigenschappen. Het is gemaakt van premium roestvast S35VN, een staal specifiek ontwikkeld voor snijgereedschappen. Het heeft een uitstekende standtijd van de scherpte en laat zich relatief eenvoudig slijpen. Het lemmet is voorzien van de voor Medford typische dun uitgeslepen holle slijping met stonewashed satin finish.

Het heft bestaat uit twee schalen van titanium van 3,15 mm dik, afgewerkt met een brons geanodiseerde stonewash finish en verbonden door een lange, gehard stalen backspacer met geintegreerde veer voor de "vergrendeling". Een slip joint folder heeft geen echte lemmet vergrendeling maar er is een zekere weerstand bij het openen of sluiten van het mes dat onbedoeld dichtklappen voorkomt. Halverwege het openen / sluiten is een "tussen stop" voelbaar, als een beveiliging voor de vingers bij het dichtklappen.
Het lemmet is op het draaipunt (de pivot) gelagerd op fosforbronzen washers die een zeer soepele actie garanderen.
De compacte bouwwijze, lage gewicht en het gegeven dat een slip joint folder vrijwel overal legaal te dragen is, maken de Gentleman Jack ideaal als EDC zakmes!

Specificaties Medford Gentleman Jack

Lengte totaal: 180 mm
Lemmet lengte: 79 mm
lemmet dikte: 3,15 mm
Heft dikte: 9,8 mm
Lemmet: CPM S35VN
Heft: titanium
Vergrendeling: geen (slip joint)
Gewicht: 81 g

Sorteren op:

Review toevoegen
Harald Dreher - 10-12-2020 11:06

Excellent, fast service, superb quality! Not my last purchase!

Deze website gebruikt cookies om het winkelen bij MesEnZo gemakkelijker te maken, we slaan geen persoonlijke gegevens op en delen geen data met derden.
Accepteer geselecteerde cookies