Olamic Busker Bronze Kinetic Largo
0 Reviews | Review toevoegen

Zeer compact vouwmes van hoge kwaliteit

Artikelnummer

Busker Bronze Kinetic Largo 

beschikbaarheid

direct uit voorraad

€ 519,00
€ 359,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Olamic Cutlery Busker Bronze Kinetic Largo

De Busker is het kleinste model uit de lijn van Olamic Cutlery.
Net als de andere vouwmessen van Olamic wordt ook dit mes vrijwel geheel in de USA gemaakt. De ruw vorm gegeven onderdelen komen in Italie en worden vervolgens afgewerkt en gemonteerd in Visalia, Californie, USA in de werkplaats van Olamic Cutlery.
In principe zijn er slechts een beperkt aantal modellen maar door het variëren van onderdelen als bv lemmetvorm en afwerking, afwerking van de greepschaaltjes en back spacers, pocket clips enz. zijn er ontelbare variaties mogelijk waardoor ieder mes eigenlijk uniek is.

Deze Busker heeft een fijn streepjes patroon op de greepschalen en clip (deze finish wordt door Olamic "Kinetic" genoemd) dat gestonewashed is en daarna bronskleurig geanodiseerd. De schalen zijn voorzien van een gaten patroon en worden verbonden door een zwevende back spacer met dezelfde Kinetic finish. De titanium pivot en alle schroeven (ook uit titanium gemaakt) zijn brons geanodiseerd.
De lemmetvorm wordt door Olamic "Largo" genoemd en is feitelijk een gemodificeerd sheepsfoot model en dit heeft een donkere stonewash finish.
Openen gaat gemakkelijk met de front flipper of de opening in het lemmet. Keramische kogellagers en detent kogel zorgen daarbij voor een extreem soepele loop. De detent is overigens van een "ramp" (afschuining) op het lemmet voorzien die het sluiten gemakkelijker laat verlopen (een detail dat je vrijwel uitsluitend op messen uit het allerhoogste segment aantreft). De lockbar is van een stalen insert voorzien zodat lock stick en slijtage nagenoeg geheel worden voorkomen. Er is tevens een begrenzing ingebouwd zodat de lockbar niet overstrekt kan worden.
Het lemmet is gemaakt van M390, op dit moment een van de allerbeste stalen beschikbaar voor snijgereedschap. Het heeft een zeer lange standtijd van de scherpte en corrosieresistentie. Slijpen is echter nog relatief gemakkelijk te doen.
De finish, back spacer en gaten in de voorste schaal maken deze Busker uitvoering duurder dan de basis (plain) uitvoering.
Het compacte formaat en geringe gewicht maken de Busker bij uitstek geschikt als EDC mesje.

Specificaties van de Busker;

Lengte geopend: 150mm
Lemmet lengte: 64mm
Dikte lemmet: 3.5mm
Dikte greep: 10.5mm
Greep materiaal: titanium
Lemmet: Böhler M390 premium roestvast
Vergrendeling: lock bar met insert
Gewicht: 78g

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 16 augustus t/m 2 september. Bestellingen geplaatst (en betaald) vóór 15 augustus 17.00 uur zullen verzonden worden voor de sluiting. Orders geplaatst tijdens de vakantie worden verstuurd op 3 september.

Our shop is closed for vacation from August 16th until September 2nd. All orders placed (and payed) by August 15th 5 pm will ship before we close. All orders placed during our vacation will ship September 3rd.