Reate K-1 Damascus / Mokuti
0 Reviews | Review toevoegen

Deze K-1 is een chique, tactical style folder met Damast lemmet en Mokuti inlays

Artikelnummer

K-1 Damascus / Mokuti 

Verwachte levertijd

op aanvraag

€ 1.035,00
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Op verlanglijst
 

Reate K-1 Damast lemmet en mokuti inlays

Dit top-model uit de K serie heeft een titanium heft met bijzonder mooie orange - blue mokuti inlays (zowel aan de voor- als achterzijde). Mokuti (ook wel Timascus genaamd) is een smeedproduct van verschillende titanium legeringen. Het proces is vergelijkbaar met damascus staal dat bestaat uit verschillende staalsoorten die in een kunstig patroon gesmeed worden. Het vervaardigen van mokuti is een zeer arbeidsintensief proces en ook in de afwerking gaat veel handwerk zitten.
Het "harpoon style" lemmet is gemaakt van premium Damasteel® damast staal, heeft een holle slijping en een gepolijste finish. De rug van het lemmet is halfrond afgewerkt voor een nog hoogwaardigere uitstraling.
Zoals gebruikelijk bij de folders van Reate zijn ook voor dit topmodel natuurlijk keramische ("multi-row") kogellagers toegepast die in combinatie met de eveneens keramische detent zorgen voor een extreem soepele loop van het lemmet.
Openen gaat snel en gemakkelijk met behulp van de flipper.
Een stijlvolle pocketclip, 3-D gefreesd uit titanium siert de achterzijde van het heft. De clip is voorzien van een keramische kogel die het in- en uitschuiven in de broekzak soepel laat lopen en de kleding ontziet.

Alles aan dit mes, van de gebruikte materialen tot en met de perfecte afwerking getuigt van de extreem hoge kwaliteit die Reate Knives weet te leveren. Bij deze premium uitvoering van de K-1 komt dat opnieuw zeer mooi naar voren en het mag met recht het "vlaggeship" van Reate genoemd worden.
Gezien de gebruikte materialen en zeer beperkte oplage (minder dan 20 stuks) mag dit met recht een "collectors piece" genoemd worden.

Afmetingen Reate K-1

Lengte geopend: 222 mm
Lengte lemmet: 99 mm
Lemmet dikte: 4 mm
Lemmet staal: premium Damasteel® roestvast damascus
Hardheid: 59-60 HRC
Heft materiaal: titanium met blauw-wit mokuti inlays

Pocketclip: rechts, tip-up
Vergrendeling: frame lock met stalen insert
Gewicht: 161 g

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 16 augustus t/m 2 september. Bestellingen geplaatst (en betaald) vóór 15 augustus 17.00 uur zullen verzonden worden voor de sluiting. Orders geplaatst tijdens de vakantie worden verstuurd op 3 september.

Our shop is closed for vacation from August 16th until September 2nd. All orders placed (and payed) by August 15th 5 pm will ship before we close. All orders placed during our vacation will ship September 3rd.